Rezultati iskanja
Advanced Tips
Type Example Notes
Fuzzy kettle~ Contain terms that are close to the word kettle, such as cattle
Wild cat* Contain terms that begin with cat, such as category and the extact term cat itself
Exact-Single orange Contain the term orange
Exact-Phrase "dnn is awesome" Contain the exact phase dnn is awesome
OR orange bike Contain the term orange or bike, or both. OR, if used, must be in uppercase
orange OR bike
AND orange AND bike Contain both orange and bike. AND must be in uppercase
Combo (agile OR extreme) AND methodology Contain methodology and must also contain agile and/or extreme
Results per Page:
Limit the search results with the specified tags.
Limit the search results modified within the specified time.
Limit the search results from the specified source.
Search results must be an exact match for the keywords.

Bi želeli videti še preostalo vsebino za člane? - Prijavite se tukaj!

RAZPIS NADOMESTNIH VOLITEV  V SINDIKATU POLICISTOV SLOVENIJE  (za dokončanje mandatnega obdobja do leta 2025) - OBVESTILO ČLANSTVU SPS
Suzana DRAŠLER
/ Categories: Novice, Novice za člane

RAZPIS NADOMESTNIH VOLITEV V SINDIKATU POLICISTOV SLOVENIJE (za dokončanje mandatnega obdobja do leta 2025) - OBVESTILO ČLANSTVU SPS

Obveščamo vas, da je Svet sindikata policistov na podlagi sklepa Sveta SPS št. 65/2023 in 2. člena Pravilnika o volitvah in imenovanjih v predpisanem roku razpisal nadomestne volitve v organe sindikata:

- predsednika sindikata in
- regionalnega predstavnika sindikata za PU Celje.

Nadomestne volitve so razpisane zaradi odstopa sindikalnih funkcionarjev s funkcije predsednika SPS ter regionalnega predstavnika SPS za PU Celje. Na podlagi določb Statuta, se na nadomestnih volitvah volita navedena funkcionarja SPS samo do konca rednega mandatnega obdobja (2025).

Z dnem 2. 11. 2023 prične teči 7 dnevni rok, v katerem se lahko vložijo kandidature za voljene funkcije v organih sindikata, ki se izteče 9. 11. 2023. Volitve za predsednika sindikata in regionalnega predstavnika SPS za PU Celje se izvedejo z glasovanjem vseh rednih članov sindikata.

Volilno telo za volitve predsednika sindikata SPS predstavljajo vsi redni člani sindikata na dan razpisa volitev. Volilno telo za volitve regionalnega predstavnika SPS za PU Celje predstavljajo vsi redni člani sindikata zaposleni v notranje organizacijskih enotah in policijskih postajah PU Celje, v kateri je redno zaposlen na dan razpisa volitev.

Kandidature se vložijo po priporočeni pošti na naslov Sindikat policistov Slovenije, Opekarniška cesta 15/c, 3000 Celje s pripisom »Volitve 2023«. Dokazilo o oddaji priporočeno oddane kandidature se obvezno pošlje na uradni predal sindikata info@sindikat-policistov.si.

Kandidature vsebujejo:

- osebne podatke, fotografijo in predstavitev kandidata;
- izjavo o kandidaturi, v kateri se izjasni, da se strinja s Pravilnikom o volitvah in imenovanjih (priloga);
- izjavo o nezdružljivosti funkcije (priloga);
- program dela za mandatno obdobje 2023-2025.

Vsak član volilnega telesa glasuje tako, da na glasovnici, ki jo bo prejel priporočeno po pošti na domač naslov, ki ga je navedel v pristopni izjavi ali ga je naknadno sporočil sindikatu (poziv za predložitev sprememb je bil članom posredovan 18. 10. 2023). Volilni upravičenec obkroži zaporedno številko pred priimkom in imenom kandidata, za katerega glasuje. En glas obkroži med kandidati za predsednika sindikata, redni člani PU Celje pa še kandidata za regionalnega predstavnika sindikata za PU Celje. Če je na glasovnici obkroženih več kandidatov, je glasovnica neveljavna.

Po glasovanju volilni upravičenec vloži glasovnico v manjšo nevtralno kuverto (modra) in jo zalepi. Nato manjšo modro kuverto skupaj s podpisano volilno karto vloži v večjo belo kuverto, ki je že pripravljena in je naslovljena na volilni poštni predal SPS, jo zalepi in odda v nabiralnik Pošte Slovenije.

Vprašanja, ki so povezana z izvedbo volitev ali volilnih opravil lahko pošljete na volitve@sindikat-policistov.si od 3. 11. 2023 dalje.

Po izvedenih vseh volilnih opravilih bo (predvidoma) v četrtek, 21. decembra 2023 sklican Kongres. Ker se na Kongresu lahko spreminja ali dopolnjuje Statut SPS vas obveščamo, da lahko na podlagi 3. člena Statuta SPS vsak član SPS poda pobudo za spremembo in dopolnitev Statuta SPS. Rok za podajo pobud za spremembo in dopolnitev Statuta SPS je 24. 11. 2023. Predlogi sprememb in dopolnitev morajo biti obrazloženi v amandmajski obliki. Pobude za spremembo in dopolnitev Statuta SPS se pošljejo na elektronski predal info@sindikat-policistov.si. Svet SPS bo prispele predloge objavil na spletnih straneh SPS – Novice. Predlogi bodo objavljeni 7 dni pred izvedbo Kongresa.

S spoštovanjem!

Številka: 3643/UP-300/2023/1
Datum: 2. 11. 2023

Vladimira Škrjanc
Predsednica volilne komisije SPS

Priloge:

- Statut SPS
- Pravilnik o volitvah in imenovanjih
- Izjava kandidata o kandidaturi
- Izjava o nezdružljivosti funkcije
- Časovnica volitev

Previous Article SPS- RAZPIS ZA LETOVANJE V POČITNIŠKIH KAPACITETAH SPS V LETU 2024 - OBVESTILO ZA ČLANE SPS
Next Article ZAOSTROVANJE SINDIKALNIH AKTIVNOSTI – OBVESTILO ČLANSTVU SPS
176 Rate this article:
No rating

Documents to download

Please login or register to post comments.
Postani naš član!

Registracija