Rezultati iskanja
Advanced Tips
Type Example Notes
Fuzzy kettle~ Contain terms that are close to the word kettle, such as cattle
Wild cat* Contain terms that begin with cat, such as category and the extact term cat itself
Exact-Single orange Contain the term orange
Exact-Phrase "dnn is awesome" Contain the exact phase dnn is awesome
OR orange bike Contain the term orange or bike, or both. OR, if used, must be in uppercase
orange OR bike
AND orange AND bike Contain both orange and bike. AND must be in uppercase
Combo (agile OR extreme) AND methodology Contain methodology and must also contain agile and/or extreme
Results per Page:
Limit the search results with the specified tags.
Limit the search results modified within the specified time.
Limit the search results from the specified source.
Search results must be an exact match for the keywords.

Bi želeli videti še preostalo vsebino za člane? - Prijavite se tukaj!

Nezakonito oviranje uslužbenca pri odpovedi delovnega razmerja – obvestilo po odgovoru delodajalca
Suzana DRAŠLER
/ Categories: Novice, Novice za člane

Spoštovani članice in člani Sindikata policistov Slovenije, ter vsi zaposleni!

V preteklosti smo vas obveščali, da smo na vodstvo Policije in Ministrstva za notranje zadeve naslovili urgentni poziv za nujno ureditev in odpravo zaznanih težav v zvezi z nezakonitim oviranjem uslužbenca pri odpovedi delovnega razmerja s strani uslužbenca. Danes smo prejeli odgovor, ki v celoti podpira naše mnenje in vam ga v celoti podajamo v nadaljevanju tega obvestila.

»Obveščamo vas, da smo poziv Sindikata policistov Slovenije v zvezi oviranja uslužbenca pri odpovedi delovnega razmerja preučili. O predstavljenem primeru nismo bili obveščeni, zato ne moremo podajati mnenja v tem primeru. V kolikor je dejansko prišlo do takih okoliščin, to niso usmeritve delodajalca, temveč napačno tolmačenje pravic delavca s strani neposrednega vodje.
Delodajalec sicer lahko vztraja pri odpovednem roku, ne more pa javnega uslužbenca zadrževati dlje od odpovednega roka. Prav tako mora omogočiti prenehanje delovnega razmerja kadarkoli po poteku odpovednega roka.
Delodajalec nikakor nima namena kakorkoli ovirati odpovedi oziroma vloge za prenehanje delovnega razmerja, kar je osnovna pravica vsakega delavca. Delodajalec v primeru sporazumnega dogovora z javnim uslužbencem lahko tudi skrajša odpovedni rok, odvisno od zadev, ki jih mora javni uslužbenec še zaključiti oziroma ustrezno predati nerešene zadeve drugemu javnemu uslužbencu, ki bo prevzel njegove naloge.
Delodajalec ima možnost, da soglaša s prenehanjem delovnega razmerja šele s potekom odpovednega roka in ne prej, ker ima javni uslužbenec še neizkoriščen dopust, saj je to med drugimi okoliščinami tudi del odpovednega roka. Vsekakor pa opisana okoliščina (javna uslužbenka na daljšem bolniškem staležu) ne predstavlja pravne podlage za podaljševanje odpovednega roka.
Kot smo seznanjeni do vašega predstavljenega primera nismo beležili tovrstnih primerov, ko delodajalec ne bi sledil izraženi želji javnega uslužbenca po prekinitvi delovnega razmerja in zakonitem odpovednem roku.

V kolikor boste ugotovili tovrstna ravnanja neposrednih vodij vas naprošamo, da nas o takih primerih obvestite zaradi ugotavljanja dejanskega stanja v posameznih primerih.«

Številka: 3643/OBC-30/2024/1
Datum : 20. 5. 2024

Previous Article IZVAJANJE PRIVEDB NA PODLAGI ODREDB SODIŠČ - ODGOVOR DELODAJALCA
Next Article Različni pristopi vodstva policijskih uprav za reševanje aktualne problematike z imenovanjem različnih »delovnih skupin« policistov in kriminalistov – obvestilo članstvu SPS
28 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.
Postani naš član!

Registracija