Rezultati iskanja
Advanced Tips
Type Example Notes
Fuzzy kettle~ Contain terms that are close to the word kettle, such as cattle
Wild cat* Contain terms that begin with cat, such as category and the extact term cat itself
Exact-Single orange Contain the term orange
Exact-Phrase "dnn is awesome" Contain the exact phase dnn is awesome
OR orange bike Contain the term orange or bike, or both. OR, if used, must be in uppercase
orange OR bike
AND orange AND bike Contain both orange and bike. AND must be in uppercase
Combo (agile OR extreme) AND methodology Contain methodology and must also contain agile and/or extreme
Results per Page:
Limit the search results with the specified tags.
Limit the search results modified within the specified time.
Limit the search results from the specified source.
Search results must be an exact match for the keywords.

Bi želeli videti še preostalo vsebino za člane? - Prijavite se tukaj!

Kadrovska pomoč NOE GPU policijskim upravam – nestrinjanje, opozorilo in pobuda
Suzana DRAŠLER
/ Categories: Novice, Splošne novice

Kadrovska pomoč NOE GPU policijskim upravam – nestrinjanje, opozorilo in pobuda

Spoštovane kolegice in kolegi!

Seznanjamo vas, da smo danes na vodstvo policije naslovili dopis, ki vam ga prilagamo v prilogi in se nanaša na dopis SGDP, št. 1002-5/2024/25 (206-09), ki ga je vodstvo policije posredovalo NOE GPU v zvezi pomanjkanja kadra na določenih vodilnih in drugih delovnih mestih na lokalni in regionalni ravni.

Tovrstni poziv ni odraz sodobnega menedžmenta, saj bolj kot na uradni dopis, utemeljen na strokovnih argumentih, spominja na vabilo na izlet v neznano. S to razliko, da se na tovrstnih vabilih vedno navede zbirno mesto, čas odhoda in cena izleta. V tem dopisu pa ni nič od tega, kvečjemu pripis, da če ne bo zadostnega interesa, bo vodstvo policije našlo druge ustrezne kadrovske rešitve, kar uslužbenci NOE GPU, pa tudi v SPS, razumemo kot napoved premestitev brez predhodnih analiz in veljavne prakse skladno s predpisi.

Zaradi navedenega odločno nasprotujemo takšnemu pristopu in načinu reševanja, saj med zaposlene vnaša nemir, negotovost, nezadovoljstvo in razočaranje, kar negativno vpliva tako na pripadnost kot učinkovitost pri delu. To je nenazadnje tudi degradacija tako posameznih NOE GPU kot uslužbencev, ki trenutno zasedajo odgovorna delovna mesta.

V SPS se zavedamo kadrovske problematike in na njo že ves čas opozarjamo, tudi s konkretnimi predlogi, zato pričakujemo bolj načrtne in sistemske ukrepe tako od vodstva policije kot UOK MNZ za privabljanje novega kadra, predvsem pa zadržanja obstoječega kadra, ki zaradi upokojitev in (vse številčnejših) zaposlitev izven policije in MNZ, poglablja brezno kadrovskega primanjkljaja.

V preteklih izjavah za medije smo že navedli, da brez teh ukrepov grozi policiji kadrovski kolaps. Doslej nismo dobili občutka, da so naša opozorila in predloge vzeli dovolj resno, ta poziv pa ocenjujemo kot popolnoma neprimeren in nesprejemljiv.

Vabimo vas, da se seznanite s celotno vsebino našega dopisa. Obenem pa vam zagotavljamo, da bomo še naprej spremljali izvajanje ukrepov in tako kot doslej vsakemu članu, ki bi potreboval posvet ali brezplačno pravno pomoč, to tudi nudili.

S spoštovanjem!
Adil Huselja
predsednik SPS

Številka: 1958/PRED-74/2024/1
Datum: 6. 6. 2024

PRILOGA: naš dopis, št. 1958/PRED-73/2024/1

Previous Article Ocenjevanje javnih uslužbencev in usklajevanje poklicnega in družinskega življenja - obvestilo za zaposlene
Next Article Solidarnostna pomoč v primeru elementarne (naravne) nesreče - obvestilo
163 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.
Postani naš član!

Registracija