Splošne novice
PRIDOBIVANJE PODATKOV O OPRAVLJENIH URAH PO POSAMEZNIH DNEVIH – ODGOVOR DELODAJALCA

Spoštovane kolegice in kolegi!

Obveščamo vas, da smo s strani vodstva Policije prejeli odgovor na naše zaprosilo v zvezi s pridobivanjem podatkov o opravljenih urah po posameznih dnevih v določenem obdobju s strani policistov, ki opravljajo dela v različnih delovnih skupinah. Vsebino odgovora navajamo v nadaljevanju teksta:

Pridobivanje osebnih podatkov oziroma drugih podatkov je vedno odvisno od upravičenega razloga za pridobivanje le-teh. Glede na to, da policija kot organ deluje transparentno, ne vidimo razloga, da različne vodje podatkov (npr. o opravljenih urah) uslužbencem, ki jih zaprosijo, ne bi dali oziroma posredovali. Ponavadi gre v vseh teh primerih za zagotavljanje pravic iz delovnega razmerja, zato ne vidimo ovir, da teh podatkov ne bi smeli dati.

Nenazadnje v 38. členu Ustave RS piše, da se ima vsakdo pravico seznaniti z zbranimi osebnimi podatki, ki se nanašajo naj.

Menimo, da so vodje dolžne posredovati podatke glede na upravičen interes prosilca. V kolikor podatkov ne bodo želeli dati, nas o tem obvestite.

Vse članice in člane obveščamo oziroma pozivamo, da nas v primeru težav pri pridobivanju podatkov od vodij o tem obvestite.

Z lepimi pozdravi.

Adil Huselja
predsednik SPS

Številka: 3353/OBC-62/2024/1
Datum: 22. 10. 2024

Prejšnji BOŽIČKOVA KARAVANA 2024 – ZBIRANJE PRIJAV
Ugodnosti za naše člane

Članom Sindikata policistov Slovenije omogočamo številne popuste pri ponudnikih raznovrstnih dejavnosti.

Postani naš član!

Postani član