Splošne novice
Dobava športne opreme za upravičene policiste v letu 2024 - odgovor delodajalca

Spoštovane članice in člani SPS

Na delodajalca smo 5. 9. 2024 naslovili poizvedbo glede opreme za policiste specialne enote in policiste varnostnike CVZ, ki niso dobili predvidene in naročene športne opreme.

Vprašanje, ki smo ga zastavili delodajalcu, je bilo, da prosimo za pojasnilo, kdaj bodo dobavljeni manjkajoči artikli glede na dejstvo, da gre za kose opreme, ki se redno dobavlja vsako leto.

Po seznamu, ki so ga posredovali člani bi morali policistom biti dodeljeni naslednji kosi športne opreme:
- športni copati (tekaški),
- športni copati (univerzalni),
- hlače športne (kratke),
- hlače tekaške (kratke in dolge),
- majica športna (kratek in dolg rokav),
- športne nogavice;

Odgovor delodajalca, ki smo ga prejeli 19. 9. 2024, je bil, da je bila zadnja nabava oz. dodelitev tovrstne opreme za vse predhodno navedene upravičence izvedena v novembru leta 2022. Letos se zaradi omejenih finančnih sredstev na proračunski postavki za nabavo osebne opreme, kamor sodi tudi športna oprema, ni pristopilo k nabavi tovrstne opreme, je bilo pa dogovorjeno s predstavniki Policije in DL MNZ, da se v letu 2025 prioritetno pristopi k nabavi tudi športne opreme v obsegu, ki zagotavlja opremljanje s športno opremo skladno s pravili.

V primeru, ko upravičenec posamezni del športne opreme izgubi, umaže ali poškoduje tako, da ni več uporaben, mora vodja enote, v kateri je zaposlen na podlagi ugotovitev dejanskih okoliščin podati predlog za nadomestitev oziroma zamenjavo dela športne opreme, delavec poškodovan ali uničen kos opreme vrne in prevzame drug del športne opreme.

Več si lahko preberete v priloženem odgovoru delodajalca.

Številka: 3643/OBC-57/2024/1
Datum : 23. 9. 2024

Priloge: Dokument št. 219-9/2024/37 (206-10)

Prejšnji Skupna izjava Sindikata policistov Slovenije in šestih policijskih sindikatov iz petih držav – obvestilo
Naslednji TRADICIONALNA ŠPORTNO-DRUŽABNA PRIREDITEV SPS
Ugodnosti za naše člane

Članom Sindikata policistov Slovenije omogočamo številne popuste pri ponudnikih raznovrstnih dejavnosti.

Postani naš član!

Postani član